Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful IGP a reamintit despre amenzile aplicate pentru purtarea panglicii „Sf. Gheorghe”

© Sputnik / Rodion ProcaСтрельба в Международном аэропорту Кишинева 30.06.2023
Стрельба в Международном аэропорту Кишинева 30.06.2023 - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2024
Abonare
Declarația a fost făcută de Cernăuțeanu în ajunul sărbătoririi Zilei Victoriei în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 30 apr - Sputnik. Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cerneuțeanu, a reamintit, în ajunul sărbătoririi Zilei Victoriei, că purtarea panglicii Sfântului Gheorghe este interzisă în Moldova.
„Cu toții suntem obligați să respectăm niște reguli stabilite de legislația în vigoare. În acest context, vă reamintesc că articolul 365 (5) este norma în vigoare și că în prezent este interzisă comercializarea, depozitarea, producerea și purtarea panglicii bicolore, care este un simbol al agresiunii", a declarat șeful IGP, în cadrul unui briefing.
În același timp, șeful Comitetului Național de Coordonare „Victoria”, Alexei Petrovici, a menționat că instanțele de judecată din Moldova au anulat de fiecare dată protocoalele administrative pentru purtarea panglicii Sfântului Gheorghe.
„Ar fi curios să vedem cel puțin un protocol privind panglica, care ar fi recunoscut de către sistemul judiciar ca fiind legal. Cel puțin unul", a scris el pe canalul său de Telegram.
Legea care prevede interzicerea purtării panglicii de Sfântul Gheorghe în Republica Moldova a intrat în vigoare la 20 aprilie 2022. Curtea Constituțională a decis în aprilie 2023 că utilizarea panglicii Sfântul Gheorghe este interzisă doar dacă este asociată cu „justificarea sau glorificarea actelor de agresiune militară, a crimelor de război sau a crimelor împotriva umanității”. Rămâne la latitudinea polițiștilor care au întocmit raportul să dovedească acest lucru.
Fluxul de știri
0