Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

La începutul lunii mai, Xi Jinping va vizita Franța, Serbia și Ungaria

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaXi Jinping
Xi Jinping - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2024
Xi Jinping. Foto de arhivă
Abonare
Ministerul chinez de Externe: Xi Jinping va vizita Franța, Serbia și Ungaria în perioada 5-10 mai
CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Președintele chinez Xi Jinping urmează să viziteze Franța, Serbia și Ungaria în perioada 5-10 mai, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying.
"La invitația președintelui Republicii Franceze (Emmanuel) Macron, a președintelui Republicii Serbia (Aleksandar) Vucic și a președintelui și prim-ministrului Ungariei (Tamás) Szujok și (Viktor) Orbán, președintele chinez Xi Jinping va efectua o vizită de stat în cele trei țări menționate mai sus în perioada 5-10 mai", a declarat Hua Chunying într-o declarație pe site-ul Ministerului chinez de Externe.
Detaliile despre aceste vizite nu au fost oferite.
Potrivit Agenției France-Presse, care citează Palatul Elysee, președintele Republicii Populare Chineze va vizita Franța pe 6-7 mai "pentru a discuta, printre altele, despre conflictul din Ucraina cu (președintele francez) Emmanuel Macron".
Se menționează că Macron îl va însoți apoi într-o deplasare în departamentul Pirineii Superiori din regiunea Occitania, în sud-vestul Franței, "pentru o întâlnire mai personală".
"Vizita coincide cu cea de-a 60-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice între cele două țări și urmează după ce președintele Franței a întreprins o vizită la Beijing în aprilie 2023", a precizat cineva din anturajul președintelui francez.
Fluxul de știri
0