Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blocul „Victorie” o acuză pe Maia Sandu că a anulat Ziua Victoriei

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaEvenimentul de constituire a blocului „Victorie” la Moscova
Evenimentul de constituire a blocului „Victorie” la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2024
Evenimentul de constituire a blocului „Victorie” la Moscova
Abonare
Blocul „Victorie” o acuză pe Maia Sandu că a anulat Ziua Victoriei
CHIȘINĂU, 26 apr - Sputnik. Blocul politic „Victorie” o acuză pe Președintele Maia Sandu că „a anulat Ziua Victoriei din 9 mai pentru a le face pe plac stăpânilor săi europeni, transformând-o în "Ziua Europei" fără chip”.
„Acest act nu este doar o trădare a memoriei strămoșilor noștri, ci și o ștergere cinică a unei pagini cheie din istoria Moldovei. Blocul politic "Victoria" consideră că aceasta este o crimă flagrantă pentru care autoritățile trebuie să fie trase la răspundere. Ignorarea suferinței și a pierderii a milioane de vieți omenești, victime ale fascismului, este o culme a inumanității și o trădare a poporului nostru. Autoritățile trădează nu doar amintirea unei fapte eroice, ci și propriile rădăcini. Sandu și complicii săi din PAS, răspundeți: în favoarea cui vindeți istoria noastră? Pentru iluzia integrării europene, ne distrugeți demnitatea națională, limba și tradițiile. Și ne-am apropiat de un singur lucru - pierderea suveranității noastre. Blocul politic „Victoria” nu ne apără doar istoria, ci și luptă pentru ea. Ziua de 9 mai va rămâne o zi de mândrie pentru noi, un simbol al spiritului neîntrerupt și al păcii. Vom păstra cu grijă această amintire și o vom transmite noilor generații în ciuda trădătorilor de la putere. Adevărata forță a unei națiuni constă în capacitatea sa de a-și apăra istoria și onoarea în fața presiunii externe și a corupției interne”, se spune într-un comunicat al acestui bloc politic.
Blocul politic „Victorie” a fost constituit recent. Evenimentul oficial de lansare a acestuia a avut loc la Moscova. Liderii lui au declarat că ar fi vrut ca evenimentul să aibă loc în Moldova, însă asta a fost imposibil din cauza persecuțiilor desfășurate de guvernarea PAS contra oponenților săi politici.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2024
Politică
Maia Sandu invită pe toți cetățenii în PMAN de Ziua Europei
Fluxul de știri
0