Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu invită pe toți cetățenii în PMAN de Ziua Europei

© Sputnik / OsmatescoMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2024
Maia Sandu. Foto de arhivă
Abonare
Președintele țării invită pe toți cetățenii în Piața Marii Adunări Naționale de Ziua Europei
CHIȘINĂU, 25 apr - Sputnik. Șeful statului, cu prilejul sărbătorii Ziua Europei, invită pe toți cetățenii să sărbătorească acest eveniment în Piața Marii Adunări Naționale, anunță un comunicat emis de către Președinție.
Potrivit comunicatului, acum șapte decenii, la 9 mai 1950, a fost pusă piatra de temelie pentru pacea și unitatea de care se bucură țările din Uniunea Europeană.
Iar în Republica Moldova, potrivit șefului statului, în această zi „sărbătorim năzuința noastră de a face parte din familia europeană și drumul nostru către o viață în bunăstare, siguranță și bună înțelegere pentru toți moldovenii”.
Cu acest prilej, Președinta Maia Sandu a venit cu un îndemn către toți cetățenii.
„Vă invităm pe toți, alături de familie și prieteni, să celebrăm împreună Ziua Europei în Piața Marii Adunări Naționale la un eveniment organizat de Guvernul Republicii Moldova în colaborare cu delegația Uniunii Europene. Vom discuta despre lucrurile cu care se mândrește Moldova, veți avea ocazia să vorbiți cu cabinetul de miniștri, să vizitați alături de copii Casa Guvernului, să aflați despre proiectele prin care construim Moldova Europeană și să vă bucurați de concertul din seara de 9 mai. Europa ești Tu! Moldova Europeană suntem Noi!”, a declarat șeful statului, fiind citată de biroul de presă.
În acest an, Ziua Europei are genericul „Libertate, Pace, Prosperitate – Europa ești tu!”.
Fluxul de știri
0