Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Aproape toți banii americani destinați Israelului și Ucrainei vor fi cheltuiți în SUA

© Sputnik / Mihai CarausDolari
Dolari - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2024
Abonare
WP: Aproape toți banii americani destinați Israelului și Ucrainei vor fi cheltuiți în SUA
CHIȘINĂU, 26 apr - Sputnik. Circa 80% din banii alocați de SUA Ucrainei și Israelului vor fi cheltuiți în State. Washington Post scrie că fondurile sunt cheltuite în principal prin intermediul companiilor situate chiar în Statele Unite.
De exemplu, ajutorul alimentar trebuie achiziționat în State și livrat de transportatori americani. Echipamentul militar este achiziționat din Statele Unite, iar armata ucraineană este instruită în SUA.
Peste 20 de miliarde de dolari sunt rezervate pentru asistență umanitară sau economică, banii vor merge către organizații din state.
Aproape 18 miliarde de dolari sunt furnizate pentru Pentagon și serviciile de informații. Acestea sunt operațiuni externe în Orientul Mijlociu, întreținerea bazelor etc. Detaliile cheltuielilor pentru activitățile de secrete sunt clasificate.
Adoptarea pachetelor de ajutor militar pentru aliați vizează de fapt crearea de noi locuri de muncă în Statele Unite, care susțin economia țării, subliniază ziarul.
Здание Госдепартамента США в Вашингтоне - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2024
Politică
Departamentul de Stat critică sistemul justiției și corupția din instituțiile de stat
Fluxul de știri
0