Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poliția de Frontieră a încercat să justifice incidentul de la Aeroport de luni seara

© Sputnik / Rodion StepanchukRevenirea membrilor și simpatizanților blocului „Victoria” de la Moscova
Revenirea membrilor și simpatizanților blocului „Victoria” de la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2024
Revenirea membrilor și simpatizanților blocului „Victoria” de la Moscova
Abonare
Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a încercat să justifice incidentul de la Aeroport de luni seara prin faptul că unii pasageri ar fi acționat agresiv la cererile legale ale oamenilor legii
CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Poliția moldovenească de Frontieră a venit cu un „Apel pentru respectarea ordinii publice în procedurile aeroportuare de către pasageri” după incidentul rușinos de luni noaptea de pe aeroportul din Chișinău, când zeci de oameni au fost ținuți la frontieră în condiții inumane, unii dintre ei fiind interogați și deposedați, așa cum susțin unii pasageri, de bani și de telefoane mobile.
„Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Serviciul Vamal, instituții cu atribuții în asigurarea trecerii în siguranță a frontierei de stat de către persoane și a bunurilor acestora, fac apel către toți călătorii să respecte regulile și condițiile impuse” – așa începe comunicatul oficial.
Apoi continuă:
„În legătură cu situația creată, în seara zilei de 22 aprilie 2024, la Aeroportul Internațional Chișinău, precizăm că au fost desfășurate acțiuni în conformitate cu atribuțiile de serviciu. Potrivit procedurilor legale, pasagerilor li s-a solicitat la controlul vamal verificarea bagajelor, moment în care aceștia au manifestat opoziție și au încercat agresiv să eludeze controlul, adresând cuvinte jignitoare și provocatoare în direcția funcționarilor vamali și a polițiștilor de frontieră”.
Poliția mai precizează că „s-a luat măsura îndepărtării acestora în scopul păstrării ordinii publice în zona de control bagaje a Aeroportului” și adaogă: „la fel, rezistența manifestată a determinat perturbări în procesul de trecere a frontierei de stat, generând aglomerație la alte curse sosite în Republica Moldova”.
„Reiterăm apelul către călători de a respecta prevederile legale și de a coopera cu autoritățile pentru evitarea astfel de situații și a consecințelor legale ale unui comportament neadecvat. De asemenea, se solicită de a nu implica autoritățile în dispute politice și subliniem necesitatea respectării angajaților responsabili de securitate” – așa se încheie comunicatul oficial.
Constituirea blocului electoral „Victorie” - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2024
Politică
Intimidări la aeroport pentru participarea la Moscova la congresul „Victorie”
Fluxul de știri
0