Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guțul a discutat despre lansarea plăților umanitare cu șeful Promsviazibank din Moscova

© Sputnik / StringerDiscuția conducătorilor autonomiei găgăuze cu conducerea Promsviazibank, Moscova
Discuția conducătorilor autonomiei găgăuze cu conducerea Promsviazibank, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2024
Discuția conducătorilor autonomiei găgăuze cu conducerea Promsviazibank, Moscova
Abonare
Reprezentanții conducerii autonomiei găgăuze s-au întâlnit la Moscova cu șeful Promsviazibank și au discutat despre implementarea unui program de sprijinire a funcționarilor publici și pensionarilor găgăuzi.
CHIȘINĂU, 23 aprilie - Sputnik. O întâlnire de lucru între președintele Promsviazibank (PSB) Petr Fradkov, adjunctul său Mihail Dorofeev cu bașcanul Găgăuziei, Eugenia Guțul și președintele Adunării Populare a Autonomiei Dmitri Konstantinov, a avut loc luni la Moscova.
Participanții la întâlnire au discutat despre implementarea acordurilor încheiate anterior privind plățile umanitare în autonomia găgăuză, precum și cooperarea în sfera financiară și de credit.
După cum a devenit cunoscut, PSB a lansat procesul de deschidere de conturi pentru categoriile social vulnerabile ale populației autonomiei – primele conturi au fost deja deschise pentru lucrătorii din sectorul public și pensionari.
„Am început să deschidem conturi pentru participanții la acest program (...) Acesta este aspectul umanitar al cooperării noastre. Nu vom amâna acest proces în viitorul apropiat (...) al autonomiei găgăuze pentru asistența acordată în rezolvarea unor probleme tehnice” , a remarcat Piotr Fradkov.
Eugenia Guţul a subliniat că de ajutor vor beneficia cele mai vulnerabile categorii ale populaţiei.
„Ne așteptăm să deschidem accesul la sistemul de plăți Mir pentru aproximativ 30-35 de mii de persoane din Găgăuzia, aceștia fiind în principal angajați de stat și pensionari”, a menționat ea.
După cum a explicat Piotr Fradkov, cardul de debit este legat de contul clientului, care poate fi emis atât în ​​format plastic, cât și în format digital. El a subliniat că în acest fel platforma electronică a PSB îndeplinește cea mai importantă funcție umanitară de sprijin financiar suplimentar.
Deja de la 1 mai, noii clienți PSB din Republica Moldova - participanți la programul implementat - au acces și la un program preferențial special, care prevede o cotă majorată la depozite și conturile de economii (+1% la depozit). Deținătorii cardului „Your Cashback” beneficiază de servicii gratuite și informații prin SMS, un cashback special de 2% la toate achizițiile efectuate cu cardul, precum și programul de bonus „Protection Plus”, inclusiv protecție juridică, asistență fiscală și alte sfaturi. .
În cadrul ședinței s-a subliniat că toate serviciile bancare sunt prestate cu respectarea strictă a normelor de drept internațional și străin, inclusiv a celor cu efect extrateritorial.
Constituirea blocului electoral „Victorie” - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2024
Politică
Intimidări la aeroport pentru participarea la Moscova la congresul „Victorie”
Fluxul de știri
0