Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Azi a intrat în vigoare convenția moldo-franceză privind evitarea dublei impuneri

© Sputnik / Rodion ProcaFlagurile Republicii Moldova, Franței și UE
Flagurile Republicii Moldova, Franței și UE - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2024
Abonare
A intrat în vigoare convenția moldo-franceză privind evitarea dublei impuneri și a fraudei fiscale
CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe anunță că astăzi a intrat în vigoare Convenția dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii și fraudei fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Chișinău la 15 iunie 2022.
Prevederile Convenției se pun în aplicare începând cu 1 ianuarie 2025.
„Implementarea Convenției va contribui la dezvoltarea relațiilor economice moldo-franceze prin eliminarea dublei impuneri a persoanelor fizice şi juridice, și va spori nivelul de atractivitate a țării noastre pentru investitorii francezi prin crearea unui cadru legal și fiscal propice pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova”, afirmă MAE într-un comunicat oficial.
Instituția mai spune că documentul are drept scop consolidarea sistemelor financiare și fiscale din cele două țări, prin asigurarea coordonării acțiunilor dintre Părți și a schimbului eficient și operativ de informații în domeniul de referință. Astfel, vor fi susținute eforturile pentru avansarea dialogului economic moldo-francez, a fluxurilor comerciale și a realizării proiectelor investiționale de interes comun.
Discuția conducătorilor autonomiei găgăuze cu conducerea Promsviazibank, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2024
Politică
Guțul a discutat despre lansarea plăților umanitare cu șeful Promsviazibank din Moscova
Fluxul de știri
0