Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritățile anunță investiții fără precedent în domeniul protecției copilului

© Sputnik / OsmatescoAlexei Buzu
Alexei Buzu - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2024
Alexei Buzu
Abonare
Ministrul Muncii și Protecției Sociale anunță investiții fără precedent în domeniul protecției copilului și triplarea numărului de specialiști în protecția drepturilor copilului
CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Triplarea numărului de specialiști în protecția drepturilor copilului, introducerea unui sistem informațional pentru gestionarea managementului de cazuri în protecția copilului și monitorizarea lunară a modului în care fiecare raion este capabil să identifice copiii aflați în nevoie și să gestioneze eficient aceste cazuri, sunt doar câteva din măsurile anunțate de ministrul de resort Alexei Buzu.
„Prin Reforma RESTART, vom monitoriza, ca în fiecare raion, fiecare copil care se află în situație de risc să aibă parte de sprijinul și suportul necesar din partea noastră. Cu siguranță, efortul pe care îl demarăm și aceste investiții în prima linie reprezintă doar începutul unui drum, care va fi unul extrem de complicat și lung, dar este un pas extrem de necesar pe care trebuia să-l facem cu mult timp înainte. Nu trebuie să uităm de faptul, că în centrul efortului nostru sunt copiii dar și familia“, a spus Alexei Buzu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale.
Potrivit planurilor ministerului vor fi angajați 150 de specialiști în protecția drepturilor copiilor (SPDC) cu suportul UNICEF. De asemenea va fi introdus managementul de caz, îmbunătățit și digitalizat prin SIPC – sistemul informațional pentru gestionarea managementului de cazuri în protecția copilului, pentru toate cazurile când un copil se află într-o situație dificilă sau în pericol.
O altă măsură - va fi evaluată lunar capacitatea fiecărui raion de a identifica copiii aflați în nevoie și de a gestiona eficient aceste cazuri.
De asemenea a fost anunțat un sprijin familial pentru 15 000 de copii, măsuri de sprijin pentru părinții-educatori și asistenții parentali profesioniști, dar și că 300 000 de familii cu copii vor fi informate despre semnele de abuzuri asupra copiilor și prevenția acestora.
Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2024
Politică
Popșoi a declarat că și Transnistria va avea de beneficiat dacă vom adera la UE
Fluxul de știri
0