Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Popșoi a declarat că și Transnistria va avea de beneficiat dacă vom adera la UE

© Sputnik / Rodion ProcaMihai Popșoi
Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2024
Mihai Popșoi
Abonare
Popșoi a declarat că și Transnistria va avea de beneficiat dacă vom adera la UE
CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Transnistria nu va împiedica aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, deoarece locuitorii din stânga Nistrului vor avea de beneficiat de pe urma acestui proces, a declarat ministrul de externe moldovean Mihai Popșoi.
„Vom depune eforturi pentru ca pe parcursul procesului de aderare, malul stâng al Nistrului să se poată bucura de tot ceea ce oferă UE, și nu așa cum era în 2014, când au fost oferite toate beneficiile Acordului de Asociere și Acordului de Liber Schimb, dar nu am primit nimic în schimb”, a spus Popșoi la Radio Moldova.
El mai consideră că introducerea taxelor vamale pentru agenții economici ai regiunii transnistrene de la 1 ianuarie nu a creat „dificultăți economice excesive pe malul stâng al Nistrului”.
The US and EU flags, top left and right, fly in separate directions at the European Council building in Brussels - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2024
Internațional
Mass-media: UE este nemulțumită de planurile SUA de a confisca activele rusești
Fluxul de știri
0