Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Voronin: Rusia a salvat întotdeauna Moldova

© Sputnik / Mihai CarausVladimir Voronin
Vladimir Voronin - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2024
Vladimir Voronin
Abonare
Voronin: Rusia a salvat întotdeauna Moldova
CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Rusia a salvat întotdeauna Republica Moldova în situații dificile, dar actualele autorități moldovenești uită de acest lucru, a declarat ex-președintele țării, Vladimir Voronin, care a comentat o declarație antirusă a deputatului PAS, Dorian Istrati.
„Acest deputat nu s-a evidențiat în vreun fel în Parlament, nu sunt sigur dacă el cunoaște istoria relațiilor dintre Republica Moldova și Rusia. În toate vremurile grele pentru Moldova, Rusia a venit în ajutorul ei. Actualii reprezentanți ai autorităților din Moldova fac lucruri urâte nu doar Rusiei, ci propriilor cetățeni adoptând legi anti-popor, și sunt conștienți de acest lucru”, a spus Voronin.
Anterior, Istrati a declarat la un post de televiziune că dacă referendumul de aderare la UE eșuează, atunci „forțele pro-ruse vor încerca să preia puterea și să pună armele în mâna cetățenilor Republicii Moldova pentru a ataca Ucraina”.
Митинг БКС в защиту молдавского языка - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2024
Politică
Voronin: Refrendumul privind aderarea la UE este unul prematur și neconstituțional
Fluxul de știri
0