Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Voronin: Refrendumul privind aderarea la UE este unul prematur și neconstituțional

© Sputnik / Rodion ProcaМитинг БКС в защиту молдавского языка
Митинг БКС в защиту молдавского языка - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2024
Abonare
Fostul președinte moldovean a comentat decizia autorităților de a organiza un referendum privind aderarea la UE.
CHIȘINĂU, 27 martie - Sputnik. Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este neconstituțional și prematur, a declarat fostul președinte și lider al Partidului Comuniștilor (PCRM), Vladimir Voronin.
"Este un referendum neconstituțional și absolut inutil. Avem o misiune a UE, avem un ambasador american care se amestecă în treburile interne ale Moldovei, de ce tac? O încălcare clară a Constituției", a declarat Voronin pentru un post TV.
Potrivit lui, referendumul ar trebui să fie organizat după finalizarea negocierilor de aderare cu toate țările UE. În schimb, autoritățile au decis să se grăbească și să-l combine cu alegerile prezidențiale pentru a atrage mai mulți alegători la secțiile de votare. Voronin consideră că o astfel de strategie este eronată.
"Mai mult decât atât, dacă noi, forțele sănătoase ale societății moldovenești, reușim să spargem acest referendum, înseamnă că Moldova nu mai este pe calea integrării europene?", se întreabă corect fostul președinte, fără să excludă că referendumul ar putea eșua.
Fluxul de știri
0