Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Senatul SUA anunță când ar putea fi reluate livrările de echipament militar către Ucraina

© AP Photo / Matt RourkeПроизводство 155-миллиметровых снарядов на заводе в Скрэнтоне, США. Архивное фото
Производство 155-миллиметровых снарядов на заводе в Скрэнтоне, США. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2024
Abonare
Comisia de Informații a Senatului SUA: Livrările către Ucraina vor fi reluate săptămâna aceasta
CHIȘINĂU, 22 april - Sputnik. Statele Unite ale Americii ar putea relua livrările militare către Ucraina până la sfârșitul săptămânii viitoare, care vor include rachete operativ-tactice ATACMS, a declarat, duminică, șeful Comisiei de informații a Senatului, Mark Warner, într-un interviu acordat televiziunii CBS.
El a recunoscut că pe 23-24 aprilie senatorii vor aproba și supune spre semnare către șeful de la Casa Albă, Joe Biden, un proiect de lege în valoare de 61 de miliarde de dolari pentru autoritățile de la Kiev.
"Să sperăm că atunci când președintele va semna <...> aceste echipamente vor fi pe drum până la sfârșitul săptămânii", a declarat, duminică, Warner.
Întrebat dacă livrările către Ucraina vor include și armament cu rază lungă de acțiune, șeful comisiei a răspuns afirmativ, precizând că administrația americană se pregătește de două luni pentru transferul de rachete ATACMS, iar acest lucru este precizat în documentul aprobat cu o zi înainte.
Илон Маск - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2024
Internațional
Musk a reacționat dur la aprobarea de către Congres a ajutorului pentru Ucraina
Cu o zi înainte, Camera Reprezentanților a SUA a adoptat cu majoritate de voturi un proiect de lege privind alocarea a aproape 61 de miliarde de dolari Ucrainei. Din această sumă, se propune ca 23,2 miliarde să fie cheltuite pentru refacerea armelor transferate din depozitele Pentagonului. Alte 13,8 miliarde vor fi folosite pentru achiziționarea de arme de pe piața liberă, în timp ce 11,3 miliarde vor fi folosite pentru a asigura "operațiunile militare americane în curs de desfășurare în regiune".
După ce a fost aprobat de congresmeni, acest document va fi trimis la Senat, iar apoi, dacă va fi susținut acolo, la președintele Joe Biden pentru a fi promulgat.
După cum a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitriy Peskov, a fost de așteptat decizia Washingtonului de a acorda un ajutor suplimentar regimului de la Kiev. Această decizie va îmbogăți și mai mult Statele Unite, dar va ruina și mai mult Ucraina, ceea ce va duce la mai multe victime în rândul populației din vina lui Vladimir Zelenski, a mai adăugat el.
Fluxul de știri
0