Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Musk a reacționat dur la aprobarea de către Congres a ajutorului pentru Ucraina

© AP Photo / John RaouxИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2024
Abonare
Musk s-a întrebat care este strategia de ieșire după aprobarea noului ajutor pentru Ucraina
CHIȘINĂU, 21 apr - Sputnik. Miliardarul american Ilon Musk a comentat decizia Camerei Reprezentanților din SUA de a aproba un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, întrebându-se despre strategia de ieșire din conflict.
Musk a reacționat la o postare pe rețeaua de socializare X a omului de afaceri David Sachs, în care acesta din urmă a calculat că ajutorul alocat, care a fost anunțat drept " salvare a Ucrainei", este suficient pentru exact jumătate din contraofensiva FAU din vara trecută, care în cele din urmă a eșuat.
"Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este faptul că nu există o strategie de ieșire, ci doar un război permanent, în care tinerii mor în tranșee din cauza focului de artilerie sau din cauza mitralierelor și a lunetiștilor pe câmpurile minate", a scris Musk în postarea respectivă.
Miliardarul a atras atenția și asupra postării lui Sachs, în care acesta se arată surprins de faptul că în SUA cei care votează pentru alocarea de bani americani și flutură steagurile unui alt stat (democrații din Congres au fluturat steagurile Ucrainei în timpul votului asupra pachetului de măsuri. - n.r.) sunt numiți patrioți, în timp ce susținătorii rezolvării problemelor interne, cum ar fi securizarea propriei frontiere, sunt numiți agenți de influență străină.
"Nebunie", a declarat omul de afaceri.
Sâmbătă, Camera Reprezentanților SUA a adoptat un proiect de lege care prevede alocarea unui ajutor de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Ulterior aprobării de către Camera Reprezentanților, documentul va fi trimis spre examinare Senatului SUA. În plus, a fost adoptat și un proiect de lege care include o prevedere privind confiscarea activelor suverane ale Rusiei în favoarea Ucrainei.
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că decizia Camerei Reprezentanților de a aloca un ajutor suplimentar Kievului era de așteptat și că aceasta va duce și mai mult la falimentarea Ucrainei și la îmbogățirea SUA.
Fluxul de știri
0