Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Zaharova s-a arătat nedumerită de un slogan pro-românesc promovat în Moldova

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2024
Abonare
Zaharova s-a arătat nedumerită de un slogan pro-românesc promovat în Moldova
CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. Maria Zaharova a pus o întrebare despre sloganul „Sunt român, vorbesc românește”, care este distribuit pe rețelele de socializare din Moldova în cadrul referendumului.
„Ce este asta? Este secolul XXI? Este viitorul european al Moldovei, așa este determinat?" – aceasta este reacția reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
Potrivit ei, “românizarea artificială” a devenit politica de stat a conducerii moldovenești, care are pașapoarte românești.
„Cea mai odioasă manifestare a acesteia este numirea pe scară largă a bucureștenilor la agențiile guvernamentale, redenumirea limbii moldovenești în română, iar acum o nouă propunere - larg mediatizat „înscrieți-i pe toți ca români”, a spus Zaharova.
Ea a menționat că unii experți moldoveni spun că scopul principal al actualului recensământ al populației este să arate că nu moldovenii locuiesc în Moldova, ci românii. Deși, conform rezultatelor recensământului din 2014, peste 75% dintre cei chestionați s-au autointitulat moldoveni, iar doar 7% - români.
Oleg Serebrean - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2024
Internațional
Serebrian precizează în ce condiții vor fi reluate negocierile în formatul 5+2
Fluxul de știri
0