Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Serebrian precizează în ce condiții vor fi reluate negocierile în formatul 5+2

© Sputnik / OsmatescoOleg Serebrean
Oleg Serebrean - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2024
Oleg Serebrean. Foto de arhivă
Abonare
Vicepremierul pentru Reintegrare al Republicii Moldova a precizat care sunt condițiile pentru reluarea negocierilor în formatul "5+2".
CHIȘINĂU, 16 april - Sputnik. Normalizarea relațiilor dintre Kiev și Moscova este o condiție prealabilă pentru reluarea negocierilor în formatul "5+2".
Acest lucru a fost declarat de către vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, în cadrul unei emisiuni televizate, fără a exclude faptul că acest format ar putea fi schimbat semnificativ.
"În acest moment este foarte dificil de prevăzut arhitectura viitorului format de negocieri. <...> Cineva pleacă, cineva se întoarce. Altceva este că în acest moment este imposibil să te așezi la masa negocierilor în formatul 5+2, având în vedere războiul din Ucraina", a spus Serebrian.
El a adăugat că, în același timp, formatul nu va putea rămâne așa cum a fost, deoarece țările participante la procesul de negocieri au trecut prin schimbări, iar Republica Moldova a primit statutul de țară candidată la aderarea la UE.
"Prin urmare, UE trebuie să joace un alt rol în cadrul negocierilor, nu mai este posibil să se limiteze la statutul de observator", a spus vicepremierul.
Fluxul de știri
0