Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tiraspolul se opune încercărilor de schimbare a formatului de menținere a păcii

© Sputnik / StringerOleg Beliakov
Oleg Beliakov - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2024
Oleg Beliakov
Abonare
Tiraspolul se opune încercărilor de schimbare a formatului operațiunii de menținere a păcii
CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. Tiraspolul consideră inacceptabile cererile de schimbare sau de transformare în alt format a operațiunii de menținere a păcii. Oleg Beliakov, co-președintele din partea regiunii transnistrene în CUC, a subliniat că mecanismul actual face față efectiv sarcinii de menținere a păcii în regiune.
„Astăzi vedem cu adevărat că acest mecanism de menținere a păcii face față tuturor sarcinilor. Trebuie să salvăm tot ce avem”, a spus el.
Declarația delegației transnistrene subliniază că desfășurarea forțelor ruse de menținere a păcii în Transnistria este absolut legală și justificată din punct de vedere juridic.
Documentele respective au fost semnate de președinții Moldovei, Rusiei și Transnistriei.
Potrivit acestora, înlocuirea formatului actual al operațiunii de menținere a păcii sub auspiciile Rusiei cu altceva este posibilă numai după soluționarea completă a conflictului moldo-transnistrean. Și în acest stadiu nu este de așteptat.
Oleg Serebrean - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2024
Internațional
Serebrian precizează în ce condiții vor fi reluate negocierile în formatul 5+2
Fluxul de știri
0