Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tiraspolul este îngrijorat de ideea unei eventuale prezențe militare române în Moldova

© Photo : Ministerul Apărării NaționaleMilitari români
Militari români  - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2024
Militari români
Abonare
Tiraspolul este îngrijorat de ideea unei eventuale prezențe militare române în Moldova
CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. O eventuală prezență a trupelor române în Republica Moldova ar putea duce la consecințe imprevizibile, spune Oleg Beliakov, copreședintele Comisiei mixte de control din partea regiunii transnistrene.
La începutul lunii aprilie, Ministerul Apărării din România a înaintat spre discuții publice un proiect de lege privind apărarea națională.
În document, în special, există o clauză prin care președintele României, la propunerea premierului, poate da un ordin „să se ia măsurile necesare pentru protejarea cetățenilor români aflați în pericol în afara teritoriului național”.
„Avem o atitudine foarte negativă față de prezența trupelor române pe teritoriul Moldovei, eventual în apropierea Transnistriei, pentru că înțelegem perfect că aceasta este o pârghie de putere care poate duce la consecințe imprevizibile”, a spus Beliakov.
Ambasada Rusiei în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2024
Moldova și Rusia
Ambasada Rusiei regretă seria de acte de vandalizare a monumentelor
Fluxul de știri
0