Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Ambasada Rusiei regretă seria de acte de vandalizare a monumentelor

© Sputnik / OsmatescoAmbasada Rusiei în Moldova
Ambasada Rusiei în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2024
Ambasada Rusiei în Moldova
Abonare
Ambasada Rusiei regretă seria de acte de vandalizare a monumentelor Marelui Război pentru Apărarea Patriei în Moldova
CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. În Republica Moldova continuă seria de acte de vandalism împotriva monumentelor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, constată Ambasada Rusiei la Chișinău.
„Trebuie să constatăm cu regret că continuă o serie de acte de vandalism împotriva monumentelor Marelui Război pentru Apărarea Patriei în Republica Moldova. În data de 17 aprilie a devenit cunoscut cazul profanării memorialului soldaților sovietici care au murit apărând Patria Mamă (orașul Râșcani), care fusese amenajat cu o zi înainte. Considerăm acest fapt ilegal ca o încercare de a denigra istoria și de a devaloriza actele de eroism ale strămoșilor noștri eliberatori. Nu va merge - memoria eroismului și curajului lor este vie în mințile și inimile oamenilor din întreaga lume”, a menționat misiunea diplomatică rusă. Ambasada a declarat că speră din nou „ca organele de drept din Republica Moldova să-i identifice pe autorii acestor acte de blasfemie și să fie aduși în fața justiției”, se spune într-un comunicat al misiunii diplomatice ruse.
Complexul „Eternitate” - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2024
Republica Moldova
Complexul „Eternitate” ar urma să treacă în gestiunea administrației Chișinăului
Fluxul de știri
0