Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

MAIA: Discuții reușite între producătorii și procesatorii de semințe de floarea soarelui

© Sputnik / Sergiu PraporșcicLan de floarea soarelui în raionul Nisporeni
Lan de floarea soarelui în raionul Nisporeni - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2024
Abonare
MAIA anunță că a facilitat a treia rundă de discuții între producătorii și procesatorii de semințe de floarea soarelui
CHIȘINĂU, 18 apr – Sputnik. La ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a avut loc a treia rundă de discuții între producătorii și procesatorii de semințe de floarea soarelui, în format videoconferință, anunță serviciul de presă al MAIA.
Reprezentanții companiei S.A. Floarea Soarelui au confirmat că au fost achitate toate datoriile către agricultori, conform angajamentelor contractuale.
Agenda discuțiilor a continuat despre procedura de acordare a licențelor de import pentru semințele de floarea soarelui în situațiile justificate de absența materiei prime autohtone. Amintim că, CSE a dispus prelungirea perioadei de licențiere a importului de cereale, impunând condiția ca acestea să fie utilizate exclusiv pentru procesare, interzicând reexportul.
Vicepremierul Vladimir Bolea a explicat că permisiunile de import se vor oferi în baza cererilor agenților economici, în fiecare lună, până la începutul noii recolte. Toate informațiile despre licențele acordate, inclusiv cantitățile importate, vor fi publicate pe site-ul ministerului. Totodată, pentru a asigura că interesele agricultorilor sunt reprezentate, din componența comisiei responsabile de luarea acestor decizii fac parte și membrii asociațiilor de profil.
Grâu - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2024
Economie
Decizie CSE privind importul grâului, porumbului și a semințelor de floarea-soarelui
Fluxul de știri
0