Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Decizie CSE privind importul grâului, porumbului și a semințelor de floarea-soarelui

© Sputnik / Ilya PitalevGrâu
Grâu - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2024
Abonare
Importul grâului, porumbului și a semințelor de floarea-soarelui în Republica Moldova va fi, în continuare, permis în baza unei licențe, eliberate de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.
Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a decis prelungirea măsurii de import al grâului, porumbului și semințelor de floarea-soarelui doar în baza unei licențe, eliberate de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.
Restricțiile au fost instituite pentru un termen de încă 3 luni, „în vederea menținerii pe piața internă a unui preț sustenabil din punct de vedere economic al produselor cerealiere autohtone”.
„Cererea de eliberare a licenței de import poate fi depusă de o persoană juridică sau fizică, care desfășoară activități economice de fabricare a uleiurilor și grăsimilor, a produselor de morărit, preparatelor pentru hrana animalelor de fermă sau creșterea animalelor. Solicitările vor fi examinate de către o comisie constituită de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare”, notează Guvernul într-un comunicat de presă.
Fluxul de știri
0