Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

A fost aprobat planul de dezvoltare industrială a Republicii Moldova pentru anii 2024-2028

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaȘedința a Guvernului
Ședința a Guvernului - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2024
Ședința a Guvernului. Foto de arhivă
Abonare
Programul național de dezvoltare industrială pentru următorii patru ani a fost aprobat de Guvern.
CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Guvernul Republicii Moldova a aprobat Programul național de dezvoltare industrială pentru anii 2024-2028. Documentul cuprinde viziunea strategică și direcțiile principale de dezvoltare a industriei prelucrătoare din țară pe termen mediu.
La elaborarea acestuia s-a ținut cont de potențialul sectorului industrial și de angajamentele Republicii Moldova în calitate de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană, anunță cabinetul de miniștri.
Programul are drept scop accelerarea tranziției în domeniile ecologic și digital, integrarea acestuia în piața unică europeană și dezvoltarea unei industrii consolidate și diversificate.
Programul va viza producția de electronice, industria chimică, farmaceutică, textilă, alimentară, precum și fabricarea de materiale de construcții și componente auto.
Întrevederea a prim-ministrului Dorin Recean cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, Espen Barth Eide - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2024
Politică
Norvegia își va deschide o ambasadă la Chișinău
Potrivit autorilor programului, punerea în aplicare a acestuia ar trebui să conducă la o creștere semnificativă a industriei prelucrătoare, mărind ponderea acesteia în PIB de la 8,2% în 2023 la 11,5% până în 2028.
De asemenea, va duce la o creștere a numărului de persoane angajate în industria prelucrătoare, care va reprezenta 15% din numărul total de lucrători din economie, iar producția industrială ar trebui să crească cu cel puțin 25% în perioada respectivă.
Programul național de dezvoltare industrială pentru anii 2024-2028 este o prioritate în planul național de acțiuni pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, anunță Ministerul Dezvoltării Economice.
Fluxul de știri
0