Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Norvegia își va deschide o ambasadă la Chișinău

CC BY-SA 4.0 / Guvernul Republicii Moldova / Întrevederea a prim-ministrului Dorin Recean cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, Espen Barth Eide
Întrevederea a prim-ministrului Dorin Recean cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, Espen Barth Eide - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2024
Întrevederea a prim-ministrului Dorin Recean cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, Espen Barth Eide. Foto de arhivă
Abonare
Premierul Recean a avut o întrevedere cu ministrul norvegian de Externe în cadrul căruia au discutat despre consolidarea relațiilor moldo-norvegiene
CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Securitatea energetică a țării noastre, parcursul european al Republicii Moldova și consolidarea relațiilor moldo-norvegiene în domeniile de interes reciproc au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, Espen Barth Eide, transmite biroul de presă al Guvernului.
La subiectul ce ține de relațiile moldo-norvegiene s-a discutat, inclusiv, despre deschiderea unei misiuni diplomatice în țara noastră.
„În ultimul an, am crescut numărul personalului diplomatic la anumite ambasade norvegiene din Europa, inclusiv la Kiev, București și Vilnius. Iar acum, pentru prima dată, deschidem o misiune norvegiană în Republica Moldova”, a declarat ministrul afacerilor externe Espen Barth Eide.
Potrivit comunicatului difuzat de ministerul norvegian de Externe, finanțarea oferită din partea Norvegiei a ajutat autoritățile moldovenești să facă față crizei actuale. Astfel, această țară va „susține în continuare eforturile Moldovei privind implementarea reformelor democratice și dorința de a coopera mai strâns cu restul Europei”.

„Înființarea ambasadei în perioada apropiată va transmite un semnal clar al sprijinului nostru pentru Republica Moldova, reformele inițiate de autorități și pentru parcursul european al Moldovei”, a mai adăugat ministrul Espen Barth Eide.

La rândul său, premierul Recean și-a exprimat recunoștința pentru suportul acordat din partea Norvegiei și dezvoltarea în continuare a proiectelor comune.
„Vom continua să muncim și să dezvoltăm, împreună cu partenerii noștri, proiectele care vor spori securitatea energetică a Republicii Moldova. În același timp, punem accent pe redresarea economică și investiții în energia verde, iar Norvegia este țara care ne poate ajuta la capitolul respectiv”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.
Fluxul de știri
0