Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Patru partide proeuropene din Moldova au coalizat în blocul „ÎMPREUNĂ”

© Sputnik / Miroslav RotariProtest la Chișinău 26 august 2018
Protest la Chișinău 26 august 2018 - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2024
Abonare
Patru partide proeuropene din Moldova au coalizat în blocul „ÎMPREUNĂ”
CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Duminică la ședința comună a birourilor politice a partidelor Platforma DA, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Partidul Schimbării și Liga Orașelor și Comunelor a fost creat BLOCUL ÎMPREUNĂ.
Presa de la Chișinău a observat că, întâmplător sau poate deloc, sigla "Blocului ÎMPREUNĂ" seamănă mult cu cea lansată de PAS pentru promovarea referendumului privind integrarea europeană, care, la rândul său, seamănă cu simbol unei campanii lansate anterior de guvernarea PDM.
Blocul "ÎMPREUNĂ" a lansat duminică și un „proces larg de consultare a unui PACT PENTRU EUROPA”.
"Un proiect de document strategic prin care propunem tuturor forțelor proeuropene să-și asume public obligația de a contribui la integrarea europeană drept obiectiv startegic național al Republicii Moldova! Avem nevoie de un acord la nivel național între toate forțele politice, organizațiile societății civile, mediul academic și cultural cu privire la asumarea integrării europene. Viitorul european nu poate fi monopolizat de guvernare, acest deziderat poate deveni o realitate DOAR dacă este susținut de întreaga societate! Propunem partidelor politice, societății civile, mediului academic și cultural să ne întrunim în viitorul apropiat la o masă de discuții cu privire la definitivarea textului final al Pactului pentru Europa!", se spune în comunicatul blocului.
Toate formațiunile care au intrat în acest bloc critică foarte dur guvernarea PAS.
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2024
Politică
Igor Grosu a îndrăgit subit traseismul politic care este în favoarea PAS
Fluxul de știri
0