Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pe parcursul nopții Iranul a atacat Israelul cu drone și cu rachete

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaTurnul Azadi din Teheran, capitala Iranului
Turnul Azadi din Teheran, capitala Iranului - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2024
Abonare
Pe parcursul nopții Iranul a atacat Israelul cu drone și cu rachete
CHIȘINĂU, 14 apr - Sputnik. Atacul Iranului asupra Israelului a durat toată noaptea. Teheranul a pregătit mult timp această lovitură despre care a precizat că e un răspuns la atacul Israelului asupra consulatului iranian din Damasc, soldat cu moartea câtorva militari iranieni importanți.
Iranul a trimis în această noapte în direcția Israelului 185 de drone, 36 de rachete de croazieră și 110 de rachete sol-solă spre Israel. Deocamdată nu se cunoaște cu exactitate câte dintre ele au fost interceptate de forțele armate ale Israelului și câte au lovit vre-o țintă.
Dar la ONU deja urmează să aibă loc o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate în legătură cu atacul. Evenimentul este programat pentru duminică la ora 23.00.
Joe Biden convoacă duminică consultări cu aliații G7 pentru a discuta un posibil răspuns la atacurile iraniene. El a precizat că forțele americane din Orientul Mijlociu nu au fost afectate în timpul atacului Iranului asupra Israelului. Biden a mai spus că Israelul, cu ajutorul Statelor Unite, a reușit să doboare aproape toate rachetele și dronele lansate de Iran
Daunele aduse Israelului au fost cel mai probabil „relativ limitate”, având în vedere amploarea atacului Iranului. Iranul a declarat că nu urmărește escaladarea sau un conflictul în regiune, dar în cazul unei agresiuni militare israeliene va răspunde și mai puternic și mai decisiv,
️Israelul a răspuns până acum atacului cu lovituri de artilerie asupra unor poziții de la granița libaneze și cu lovituri cu rachete în sudul Libanului.
Iranul a anunțat că a lovit mai multe ținte în Israel și că operațiunea este încheiată.
The Iranian flag flies in front of a UN building where closed-door nuclear talks take place at the International Center in Vienna, Austria, Friday, July 4, 2014. - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2024
Internațional
Iranul a prevenit SUA că va fi atacat dacă va interveni în conflictul cu Israelul
Fluxul de știri
0