Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Iranul a prevenit SUA că va fi atacat dacă va interveni în conflictul cu Israelul

© AP Photo / Ronald ZakThe Iranian flag flies in front of a UN building where closed-door nuclear talks take place at the International Center in Vienna, Austria, Friday, July 4, 2014.
The Iranian flag flies in front of a UN building where closed-door nuclear talks take place at the International Center in Vienna, Austria, Friday, July 4, 2014. - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2024
Abonare
Iranul a avertizat SUA de un atac atunci când intervine în conflictul cu Israelul
CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. Teheranul a transmis un mesaj Washingtonului că forțele americane din regiune vor fi atacate dacă va interveni în conflictul dintre Israel și Iran, a relatat portalul Axios, citând trei surse americane.
"Iranul a transmis un mesaj administrației (președintelui american Joe. - n.r.) Biden prin intermediul mai multor țări arabe la începutul acestei săptămâni: dacă Statele Unite intervin în luptele dintre Israel și Iran, forțele americane din regiune vor fi atacate", a precizat publicația.
CBS News a relatat la începutul zilei de vineri că Washingtonul se așteaptă ca un atac iranian împotriva Israelului să aibă loc pe 12 aprilie. Potrivit unor surse, Teheranul ar putea folosi peste 100 de drone și zeci de rachete împotriva unor ținte militare. Pe fondul posibilei escaladări, SUA a asigurat Israelul pe toate căile posibile că își va sprijini aliații în confruntarea cu orice amenințare din partea Iranului și a sateliților săi.
În seara zilei de 1 aprilie, forțele aeriene israeliene au lovit clădirea Consulatului General al Iranului din capitala siriană Damasc. Printre altele, reședința ambasadorului Republicii Islamice, Hossein Akbari, a fost ținta focului, acesta nefiind rănit. Potrivit Ministerului sirian al Apărării, clădirea consulatului a fost complet distrusă în urma atacului cu rachete.
Serghei Riabkov - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2024
Internațional
Rusia ar putea renunța la moratoriul privind rachetele cu rază intermediară și scurtă
Potrivit Corpului Gardienilor Revoluției Iraniene (unități de elită ale forțelor armate), șapte ofițeri ai CGRI au fost uciși în atacul aviației israeliene, printre care doi generali consilieri de rang înalt: Mohammad Reza Zahedi, comandantul Forței Quds în Siria și Liban, și adjunctul său, generalul de brigadă Mohammad Hadi Haji Rahimi.
Teheranul a declarat că își rezervă dreptul de a răspunde la atacul aerian israelian asupra consulatului general din Damasc și de a stabili exact cum să "pedepsească agresorul".
Președintele iranian Ebrahim Raisi a subliniat, de asemenea, că Tel Aviv va plăti un preț greu pentru acest atac. Liderii mișcărilor de rezistență din regiune au declarat că este necesar să se desfășoare toate resursele posibile în confruntarea cu Israelul pentru a sprijini mișcarea palestiniană Hamas și alte miliții palestiniene înarmate din Fâșia Gaza.
Fluxul de știri
0