Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată cine va putea primi granturi și alocații pentru eficientizarea consumului de energie

© Sputnik / Evghenii PanasencoEnergie termică, eficiență energetică
Energie termică, eficiență energetică - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2024
Abonare
Granturi și alocații pentru eficientizarea consumului de energie, iată cine va putea beneficia
CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Guvernul anunță că a aprobat Programul de finanțare „Fondul pentru eficiență energetică în sectorul rezidențial din Republica Moldova”.
Conform documentului, proprietarii caselor individuale și asociațiile de proprietari din condominiu vor putea primi granturi și alocații pentru eficientizarea consumului de energie.
Programul urmărește renovarea unei suprafețe încălzite de cel puțin 507 mii de metri pătrați din clădirile sectorului rezidențial, adică circa 8500 de apartamente, sau circa 5000 de case individuale.
De asemenea, până în 2027, urmează să fie realizate economii de energie de cel puțin 66,9 milioane kWh la consumatorii casnici, adică echivalentul a peste 100 de milioane de lei.
Îmbunătățirea performanței energetice a clădirilor rezidențiale este metoda cea mai sustenabilă pentru diminuarea impactului prețurilor și a tarifelor mari la energie asupra populației. În acest an, pentru implementarea măsurilor de eficiență energetică în sectorul rezidențial au fost alocate mijloace financiare în sumă de peste 300 de milioane de lei.
Obiectivele acestui program sunt setate pentru perioada 2024-2027, iar pentru implementarea lor sunt necesare resurse financiare în valoare de circa 1,4 miliarde de lei, care vor fi valorificate prin intermediul Centrului Național pentru Energie Durabilă.
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2024
Economie
Moldovagaz ar putea relua achizițiile de gaze naturale de la Gazprom
Fluxul de știri
0