Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldovagaz ar putea relua achizițiile de gaze naturale de la Gazprom

© Sputnik / Miroslav RotariMoldovagaz
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2024
Moldovagaz. Foto de arhivă
Abonare
Șeful Moldovagaz a publicat o scrisoare către ANRE în care prezintă posibilele evoluții pe piața moldovenească a gazelor naturale după 1 mai 2024.
CHIȘINĂU, 9 aprilie - Sputnik. SA "Moldovagaz" se așteaptă să revină la achizițiile de gaze naturale de la Gazprom pentru consumatorii din dreapta Nistrului în perioada mai-septembrie. Acest lucru a fost anunțat de șeful companiei, Vadim Ceban.
El a trimis un apel corespunzător către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Textul a fost publicat de acesta pe canalul său de Telegram.
"Moldovagaz își va putea acoperi o parte din consumul de gaze naturale din sursele Gazprom în perioada mai-septembrie 2024, iar cealaltă parte prin achiziționarea gazelor naturale în condiții concurențiale, alegerea furnizorului în vederea echilibrării costului minim al gazelor achiziționate și asigurarea consumatorilor cu gaze naturale în condiții de accesibilitate, disponibilitate, fiabilitate, continuitate, calitate și transparență", se arată în scrisoarea lui Ceban.
Începând cu decembrie 2022, Moldovagaz utilizează pentru locuitorii din dreapta Nistrului gaze naturale achiziționate de către compania de stat Energocom, al cărei contract cu compania va fi reziliat la 1 mai.
Fluxul de știri
0