Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comisia interguvernamentală moldo-română s-a întrunit la București

© Sputnik / Rodion ProcaSteagurile României și Republicii Moldova
Steagurile României și Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2024
Abonare
Comisia interguvernamentală moldo-română s-a întrunit la București
CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. La București a avut loc Comisia interguvernamentală moldo-română de colaborare economică, anunță serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.
Agenda reuniunii a cuprins mai multe subiecte, care reflectă diversitatea și complexitatea relațiilor economice și comerciale dintre Republica Moldova și România, printre care schimburile comerciale, investiții, promovarea mediului de afaceri, promovarea cooperării între sectorul public și privat, proiecte de cooperare, legislație și reglementări, dezvoltare durabilă.
La finalul reuniunii, a fost semnat Protocolul celei de-a XII-a sesiuni a Comisiei interguvernamentale moldo-române de colaborare economică și Memorandumul de Înțelegere privind stabilirea unui cadru de cooperare economică între Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România și Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării din Republica Moldova.
În marja acestei sesiuni a comisiei are loc Forumul de afaceri bilateral Republica Moldova-România, eveniment organizat de către Agenției de Investiții din țara noastră și Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior.
Sursa oficială citată menționează că România se clasează pe locul 1 printre principalii investitori ai republicii Moldova, cu investiții în capitalul social, în sumă de 6,75 miliarde de lei moldovenești. Valoarea comerțului exterior al Republicii Moldova cu România a înregistrat în anul 2023, suma de 2,7 mlrd. USD.
Senator în Senatul României, Diana Șoșoacă - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2024
România
Șoșoacă: Președintele Iohannis încalcă Constituția României și trimite soldați în Ucraina
Fluxul de știri
0