România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Șoșoacă: Președintele Iohannis încalcă Constituția României și trimite soldați în Ucraina

© Photo : Arhivă personalăSenator în Senatul României, Diana Șoșoacă
Senator în Senatul României, Diana Șoșoacă - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2024
Senator în Senatul României, Diana Șoșoacă. Foto de arhivă
Abonare
Senatoarea Diana Șoșoacă a susținut o declarație politică în Senatul României
CHIȘINĂU, 9 apr - Sputnik. Diana Șoșoacă a susținut, astăzi, o declarație politică, în Parlamentul României, după ce a primit un răspuns din partea MApN și MAE în urma unei interpelării din această iarnă, se anunță în comunicatul formațiunii politice, SOS România.
Ea atrage atenția la faptul că, potrivit răspunsurilor primite din partea celor două instituții ale statului român, a avut dreptate atunci când a vorbit de la tribuna Parlamentului despre implicarea conducătorilor acestei țări în conflictul din Ucraina.
”În răspunsurile trimise de MApN și MAE cu privire la interpelarea mea privitoare la implicarea României în războiul din Ucraina se observă că MApN recunoaște că România a instruit piloți ucraineni începând cu 15 ianuarie 2024. Problema este că imediat după această dată, în Rusia au fost publicate știri despre faptul că avioane ucrainene decolate din România au fost implicate în război, ceea ce implică România în conflict. Deși opinia publică a reacționat în sensul de a nu ne implica într-un război care nu ne aparține, clasa politică românească de la conducere a sfidat voința poporului, iar președintele României a avut impertinența, sfidarea, aroganța, de a lua singur decizii cu privire la implicarea României în război”, a declarat senatoarea Șoșoacă.
Șoșoacă spune că, contrar tuturor normelor, abia după 2 luni, respectiv 5 luni de la luarea deciziilor, ce au dus la starea conflictuală armată din ce în ce mai presantă și care riscă să escaladeze într-un conflict mondial, a catadicsit și președinția României și Parlamentul să comunice parlamentarilor „despre cum au defilat trupe militare NATO, SUA, UCRAINA prin România și despre antrenarea piloților ucraineni și provocarea Rusiei la un răspuns armat împotriva unui stat membru NATO”.

„Or, așa ceva este nu numai neconstituțional, dar mai ales, ÎNALTĂ TRĂDARE!”, declară senatoarea din România.

Decizia ca România să fie implicată în război o poate face doar poporul român, consideră liderul SOS România, suveranitatea căruia este reprezentată de Parlament.
„Cine este Johannis, să își permită să implice România și poporul român într-un război, doar pentru că este în avantajul USA? De când suntem sclavii Americii, domnule Johannis? De când ne-ați vândut ca pe niște sclavi? Cum vă permiteți să desfideți întreg Parlamentul României? De când cele două camere ale Parlamentului sunt doar informate, și cu atâta întârziere, de luni de zile, când normal Parlamentul decide?”, mai adaugă Șoșoacă.
Tot în acestă declarație se menționează despre reținerea de care au dat dovadă conducătorii statului rus în pofida acțiunilor întreprinse de conducătorii actuali ai României.
„În urma răspunsurilor oficiale, nu pot decât să constat faptul că Federația Rusă nu dorește atacarea României şi a dat dovadă de răbdare în raport cu acțiunile întreprinse de statul român fără consultarea populației, acțiuni care pun în pericol siguranța și securitatea României, implicându-ne în război fără ca populația să fie măcar anunțată și să i se explice riscurile unor asemenea decizii”, reliefează senatoarea.
Prin acestă declarație, parlametarul român dorește să atragă atenția opiniei publice că poporul român nu își dorește un război cu Rusia și ea va face tot posibilul ca acest lucru să fie cunoscut de reprezentanții statului rus.
”Anunț pe această cale că am primit o invitaţie pentru data de 17 aprilie la o recepție care va avea loc la Ambasada Rusiei de la București și îi voi da curs tocmai pentru a discuta aceste aspecte grave și pentru a milita în favoarea păcii, pentru a duce mesajul poporului român care nu dorește implicarea în război și pentru a disocia poporul român de gesturile puterii de la București de sprijinire militară a Ucrainei, o politică impusă din afara țării care poate avea urmări foarte grave și care pune teritoriul României în pericol”, a concluzionat Șoșoacă.
Fluxul de știri
0