Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Evghenia Guțul: Locuitorii din Găgăuzia vor avea acces la sistemul de plăți „Mir”

© Sputnik / StringerȘefa Găgăuziei, Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare (APG) a unității teritoriale autonome, Dmitri Konstantinov și președintele Promsvyazbank, Petr Fradkov
Șefa Găgăuziei, Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare (APG) a unității teritoriale autonome, Dmitri Konstantinov și președintele Promsvyazbank, Petr Fradkov - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2024
Șefa Găgăuziei, Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare (APG) a unității teritoriale autonome, Dmitri Konstantinov și președintele Promsvyazbank, Petr Fradkov. Foto de arhivă
Abonare
Conducerea Găgăuziei a semnat un acord cu o bancă din Rusia privind dezvoltarea cooperării în domeniul financiar și de creditare.
CHIȘINĂU, 9 aprilie - Sputnik. Șefa Găgăuziei, Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare (APG) a unității teritoriale autonome, Dmitri Konstantinov și președintele Promsvyazbank, Petr Fradkov, au semnat un acord care vizează stabilirea unor relații de parteneriat pe termen lung și dezvoltarea cooperării în sfera financiară și de creditare.
Documentul vizează dezvoltarea legăturilor umanitare bilaterale, a precizat banca rusă. În cadrul sprijinului umanitar acordat categoriilor de populație social-vulnerabile, banca va asigura, în mod prioritar, deschiderea de conturi pentru lucrătorii din sectorul public și pensionarii din Găgăuzia.
Serviciile bancare vor fi prestate cu respectarea strictă a normelor de drept internațional și național, inclusiv a celor cu efect extrateritorial.
Здание Министерства иностранных дел РФ и Водовзводная башня Московского Кремля - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2024
Rusia
Ministerul rus de Externe califică drept absurde acuzațiile Chișinăului la adresa Moscovei
Potrivit acordului semnat de conducerea băncii și de liderii autonomiei găgăuze, părțile vor coopera în ceea ce privește furnizarea de servicii bancare persoanelor fizice pentru a asigura îndeplinirea obiectivelor umanitare, vor face schimb de informații pentru pregătirea proiectelor de cooperare umanitară, inclusiv pentru furnizarea de servicii bancare și vor implementa măsuri de îmbunătățire a cunoștințelor financiare.
Cel târziu până la 1 mai, pensionarii și angajații bugetari din Găgăuzia vor putea beneficia de asistență financiară din partea partenerilor din Rusia, a declarat Guțul.
"Accesul la sistemul Mir este extrem de important, deoarece ne va ajuta să depășim toate dificultățile cu care ne confruntăm acum", a declarat Guțul după întrevederea cu șeful Promsvyazbank.
Conectarea Rusiei la mecanismul de finanțare suplimentară arată atitudinea prietenoasă a Federației Ruse față de populația Găgăuziei, a declarat șeful Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Konstantinov.
"Federația Rusă pentru poporul Găgăuziei a fost întotdeauna un partener istoric și strategic, vorbim întotdeauna cu voce tare despre acest lucru, nu ne este frică, uneori suntem pedepsiți pentru aceasta", a spus el.
Asistența financiară va fi disponibilă pentru 25 de mii de persoane din Găgăuzia.
Fluxul de știri
0