Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria Chișinău a plantat copaci la Țînțăreni

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Accesați arhiva multimediaPuiet de copaci
Puiet de copaci - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2024
Abonare
Primăria Chișinău a plantat copaci la Țînțăreni
CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Peste 200 de pomi au fost plantați sâmbătă pe terenul adiacent al Depozitului Municipal de deșeuri din comuna Țînțăreni, de către angajații Î.M. Regia „Autosalubritate”, anunță primarul Ion Ceban.
Edilul subliniază că acțiunea este parte a Campaniei municipale de plantare a pomilor, inițiată de Primăria Municipiului Chișinău.
Printre speciile de copaci plantați se număra 2 tipuri de arțar, frasin, salcie și salcâm, care au fost selectate special pentru a se adapta condițiilor de mediu din această zonă.
„Arborii vor contribui la îmbunătățirea aspectului vizual al terenului adiacent Depozitului municipal de deșeuri și purificarea aerului, la îmbunătățirea biodiversității din zonă și vor oferi un habitat pentru diferite specii de păsări și insecte”, scrie Ceban.
El a menționat că toți puieții plantați au fost udați cu apă tehnică pură pe care operatorul municipal de salubrizare o obține în urma tratării levigatului (lichid ce se scurge din deșeuri în urma descompunerii). Acesta, potrivit probelor de laborator efectuate trimestrial, este ecologic, nu conține substanțe chimice dăunătoare plantelor sau solului și poate fi utilizat, inclusiv la irigarea terenurilor agricole.
Ceban a dat asigurări că primăria Chișinău continuă amenajarea zonei de la Depozitului Municipal de deșeuri din comuna Țînțăreni.
Tipul de radar achiziționat de Moldova, Ground Master 200 MM/A - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2024
Politică
Moldova va achiziționa un nou radar pentru monitorizarea spațiului aerian
Fluxul de știri
0