Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova va achiziționa un nou radar pentru monitorizarea spațiului aerian

© Photo : ThalesTipul de radar achiziționat de Moldova, Ground Master 200 MM/A
Tipul de radar achiziționat de Moldova, Ground Master 200 MM/A - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2024
Tipul de radar achiziționat de Moldova, Ground Master 200 MM/A. Foto de arhivă
Abonare
La Chișinău a fost semnat un nou cntract privind procurarea unui nou radar
CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Ministerul Apărării a semnat contractul privind achiziționarea unui nou radar, transmite Ministerul Apărării.
Achiziția se realizează cu suportul financiar al Uniunii Europene, prin intermediul programului Instrumentul European pentru Pace (EPF).
Potrivit comunicatului, directorul general al Agenției implementatoare din Estonia, Magnus-Valdemar Saar și locţiitorul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, general de brigadă Sergiu Cirimpei, au semnat Contractul cu privire la achiziția radarului care urmează să fie livrat Armatei Naționale.
Ministrul apărării, Anatolie Nosatîi și-a exprimat gratitudinea partenerilor UE care contribuie la realizarea obiectivelor naționale de consolidare a capacităților de apărare, menționând că astfel de proiecte vor continua.
Exercițiul internațional “JCET 2024” demarează la poligoanele Armatei Naționale - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2024
Internațional
UE acordă un nou ajutor financiar forțelor armate ale țării
Totodată, secretarul de stat, Sergiu Plop a avut, la sediul instituției, o întrevedere cu echipa Agenției implementatoare din Estonia (ECDI) responsabilă de procedura de achiziție și implementare a proiectului. Oficialii au discutat despre asistența oferită de Uniunea Europeană prin intermediul EPF pe diferite domenii, cum ar fi: mobilitate, logistică, comunicații, dar și supravegherea spațiului aerian.
De menționat că echipa de experți internaționali s-a aflat în Republica Moldova în perioada 2-4 aprilie. Aceștia au avut întrevederi cu specialiști din cadrul Ministerului Apărării și Marelui Stat Major pentru a definitiva subiectele ce țin de proiectele de achiziții de echipament și tehnică în cadrul EPF pentru modernizarea Armatei Naționale.
Fluxul de știri
0