Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Fermierii producători de lapte s-au întrunit la Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausSectorul zootehnic din Moldova
Sectorul zootehnic din Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2024
Abonare
Fermierii producători de lapte s-au întrunit la Chișinău
CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. La Chișinău s-a desfășurat Adunarea Generală a Asociației Fermierilor Producători de Lapte, anunță serviciul de presă al ministerului de resort, care subliniază că cu această ocazie mediul de afaceri, autoritățile statului și membrii comunității academice au discutat ideile și strategiile de dezvoltare a sectorului.
Prezent la eveniment, vicepremierul Vladimir Bolea a menționat necesitatea inovării și adaptării practicilor agricole și zootehnice pentru a îmbunătăți producția și eficiența în ferme.
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare amintește că suplimentar subvențiilor oferite din bugetul de stat, fermele de vaci acces și la granturi oferite de Banca Mondială, începând din acest an. Astfel, fermierii își pot moderniza și extinde exploatațiile zootehnice. Valoarea sprijinului financiar oferit de pentru sectorul zootehnic este de 21 milioane de dolari SUA. Valoarea maximă a unui grant este de 1 milion de dolari SUA, însă nu mai mult de 50% din valoarea investiției eligibile. Dosarele se depun la direcțiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură până la data de 17 mai 2024.
În Republica Moldova își desfășoară activitatea circa 215 ferme specializate în creșterea vacilor pentru producția de lapte.
Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2022
Politică
Bolea: Producătorii moldoveni produc mai puțin de 50 la sută din necesarul de lapte
Fluxul de știri
0