Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Dosar politic” - așa a calificat Iurie Mărgineanu dosarul penal pe numele bașcanului

© Sputnik / Mihai CarausIurie Mărgineanu
Iurie Mărgineanu - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2024
Iurie Mărgineanu
Abonare
„Dosar politic” - așa a calificat Iurie Mărgineanu dosarul penal pe numele bașcanului Eugenia Guțul
CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Avocatul Iurie Mărgineanu a comentat deschiderea unui dosar penal împotriva bașcanului Găgăuziei Evghenia Guțul.
„Dosar politic. Acest lucru este vizibil cu ochiul liber”, a subliniat Mărgineanu.
El adaogă că nu are nicio îndoială că este o chestiune politică și că acest lucru a fost evident încă de la început, de îndată ce Guțul a fost aleasă bașcan.
„Era clar că vor pune toţi câinii asupra Găgăuziei şi conducerii acesteia. Toată lumea a văzut cum au intrat angajații Procuraturii Anticorupție în CEC, au confiscat toate buletinele. Pentru ce? Nu este de competența PA”, a spus Mărgineanu la un post de televiziune.
El a menționat că, dacă procurorii vor să verifice informații despre mituirea alegătorilor, atunci „acest lucru nu va fi scris pe buletinul de vot”.
"Este imposibil să mergi la CEC fără a informa conducerea țării. Conducerea țării știa despre asta și a permis percheziții la CEC și ridicarea tuturor documentelor... Este o chestiune politică și este a fost vizibil imediat cu ochiul liber”, a mai spus el.
Башкан Гагаузии Евгения Гуцул - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2024
Politică
Guțul: guvernarea are o politică de lichidare a statutului juridic special al Găgăuziei
Fluxul de știri
0