Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vlah: nici măcar în Occident nu mai cred în mitul democrației în Moldova

© Sputnik / OsmatescoИрина Влах
Ирина Влах - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2024
Abonare
Fostul conducător al Găgăuziei s-a adresat conducerii misiunii OSCE în ajunul campaniei prezidențiale din Moldova.
CHIȘINĂU, 4 apr - Sputnik. Mitul democrației în Moldova nu mai este credibil nici măcar în Occident, susține liderul "Platformei Moldova", ex-bașcanul Găgăuziei Irina Vlah.
Ea reamintește că experții OSCE au publicat recent un raport cu privire la alegerile locale care au avut loc în noiembrie în Moldova.
"Presa pro-guvernamentală a lăsat sub tăcere acest document și este clar din ce cauză. Observatorii au semnalat încălcări în ceea ce privește eliminarea candidaților opoziției, închiderea presei independente și multe alte lucruri despre care opoziția moldovenească vorbește de mai bine de jumătate de an. La acea vreme, canalele de televiziune ale Maiei Sandu au numit aceste acuzații false. Astăzi, ei trebuie să decidă: ori opoziția a spus adevărul, ori raportul OSCE este format tot din falsuri", a declarat politicianul.
În ajunul campaniei prezidențiale, Vlah a cerut conducerii misiunii OSCE în Moldova să nu piardă din vedere situația electorală din republică.
"Vă rog foarte mult să urmăriți cu atenție modul în care ne pregătim pentru alegeri. Ceea ce s-a întâmplat la alegerile locale nu trebuie să se repete la alegerile prezidențiale. Nu trebuie să-i permitem lui Sandu să încalce legea", a spus Vlah.
Fluxul de știri
0