Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorii anunță că au deconspirat o schemă de eschivare de la plata impozitelor

CC0 / succo / Justiţie, Procurori, Dosare
Justiţie, Procurori, Dosare - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2024
Abonare
Procurorii moldoveni anunță că au deconspirat o schemă de eschivare de la plata impozitelor
CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. Procurorii PCCOCS și Serviciul Fiscal de Stat anunță deconspirarea unei scheme de eschivare de la impozitarea a peste 8,5 milioane de lei de către un centru de apel din Chișinău, care presta servicii în SUA.
Schema ar fi fost implementată în anii 2021-2022, atunci când recent fondata companie acorda servicii de dispecerat pentru activități de expediție și logistică unei companii din SUA, inclusiv pentru șoferii de tir.
Totodată, oamenii legii au deconspirat și faptul că această companie ar fi acordat salarii în plic cu mult mai mari decât cele oficial declarate autorității fiscale.
Au urmat percheziții desfășurate de oamenii legii la oficiul companiei și la domiciliul conducătorului acesteia, iar în acest sens au fost depistate și ridicate documente contabile, fiscale și financiare, ce vor fi supuse cercetării penale.
Judecătoria Ciocana a aplicat sechestru pe un BMW X3, evaluat la peste 600 000 lei, al cărei beneficiar efectiv este administratorul cercetat penal.
CNA - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2024
Republica Moldova
CNA anunță reținerea a doi șefi de la Agenția Rezerve Materiale
Fluxul de știri
0