Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CNA anunță reținerea a doi șefi de la Agenția Rezerve Materiale

© Sputnik / Mihai CarausCNA
CNA - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2024
Abonare
CNA anunță reținerea a doi șefi de la Agenția Rezerve Materiale
CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. Doi șefi din cadrul Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți de CNA și Procuratura Anticorupție în cadrul unor cauze privind trucarea achizițiilor publice, soldate cu prejudicierea bugetului de stat în proporții deosebi de mari, anunță serviciul de presă al CNA.
„CNA și procurorii anticorupție ai PA au efectuat acțiuni de urmărire penală la Agenția Rezerve Materiale (ARM) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) într-un dosar de abuz de serviciu care vizează presupusele ilegalități comise la organizarea procedurilor de achiziții publice, desfășurate în perioada 2022-2024. Cauza a fost pornită de PA în luna septembrie 2023, iar ulterior alte patru cauze penale au fost conexate la dosarul de bază”, subliniază sursa oficială.
Aceeași sursă mai scrie că potrivit materialelor administrate, factori de decizie ai ARM sunt bănuiți că ar fi favorizat unii agenți economici în vederea câștigării licitațiilor publice privind achiziționarea rezervelor de păcură, grâu, zahăr, a unor utilaje tehnice și autovehicule.
„Astfel, s-a constatat că, în perioada 2022-pezent, șeful Direcției Administrare rezerve materiale de stat a ARM, prin înțelegere prealabilă cu președintele grupului de lucru în domeniul achizițiilor publice și șeful-adjunct al ARM, abuzând intenționat de atribuțiile funcționale care le revin, acționând în interes material, personal, precum și în interesul terțelor persoane, ar fi întreprins acțiuni în vederea desemnării unor agenți economici în calitate de câștigători ai licitațiilor organizate de ARM privind achiziționarea, prin negocieri directe, a rezervelor de diverse mărfuri și utilaje, fapt care au cauzat prejudicii în proporții deosebit de mari bugetului de stat”, citat încheiat.
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2024
Politică
Încă un dosar penal pe numele Marinei Tauber a fost trimis în judecată
Fluxul de știri
0