Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Occidentul ajută Kievul să atace ținte pe teritoriul Rusiei, relatează CNN

© Пресс-служба губернатора Белгородской области / Accesați arhiva multimediaResturi de dronă ucraineană în Belgorod, după un atac al Kievului
Resturi de dronă ucraineană în Belgorod, după un atac al Kievului - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2024
Abonare
CNN: Ucraina elaborează planuri de atac cu drone în Rusia fiind ajutată de aliații săi
CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Țările occidentale ajută Ucraina să planifice atacuri cu drone asupra țintelor din Rusia, a raportat CNN, citând o sursă familiarizată cu programul ucrainean de drone.
„Aceste zboruri sunt stabilite în prealabil împreună cu aliații noștri, drona urmează un plan de zbor, care ne permite să lovim ținte cu o precizie de câțiva metri”, citează postul TV sursa sa.
În plus, interlocutorul CNN a spus că în condiții de bruiaj a semnalului GPS în unele zone, inteligența artificială este responsabilă de acuratețea ghidării dronei.
Potrivit sursei, fiecare dronă are un procesor cu date satelitare și informații despre teren. El nu a precizat cine furnizează aceste tehnologii Kievului. Dronele ucrainene au atacat mai multe rafinării de petrol rusești de la începutul lunii martie. Printre acestea se numără fabrici din regiunile Nijni Novgorod, Samara, Ryazan și Teritoriul Krasnodar.
După cum a scris ziarul britanic Financial Times, citând surse informate, Statele Unite au cerut Kievului să oprească atacurile asupra instalațiilor energetice rusești, avertizând că acestea ar putea duce la creșterea prețului mondial al petrolului. Secretarul adjunct de stat pentru energie, Geoffrey Pyatt, a spus că Statele Unite nu încurajează atacurile ucrainene asupra Rusiei. Vladimir Zelensky, la rândul său, a recunoscut că Washingtonul este nemulțumit de atacurile ucrainene asupra instalațiilor energetice rusești. Autoritățile ruse au declarat în repetate rânduri că Ucraina s-a transformat într-o țară teroristă.
Девять дней со дня теракта в Крокус Сити Холл - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2024
Politică
Ambasadorul Moldovei a depus flori la memorialul victimelor atentatului terorist din Rusia
Fluxul de știri
0