Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul Moldovei a depus flori la memorialul victimelor atentatului terorist din Rusia

© Sputnik / Кристина Кормилицына / Accesați arhiva multimediaДевять дней со дня теракта в "Крокус Сити Холл"
Девять дней со дня теракта в Крокус Сити Холл - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2024
Abonare
Ambasadorul moldovean la Moscova, alături de alți diplomați străini, a depus flori în memoria victimelor atacului terorist de la Crocus City Hall.
CHIȘINĂU, 31 martie - Sputnik. Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Lilian Darii, a participat la ceremonia de depunere a florilor la memorialul spontan de lângă clădirea "Crocus City Hall" din Krasnogorsk, în apropiere de Moscova, unde a avut loc atacul terorist din 22 martie.
La eveniment au participat reprezentanți ai aproximativ 130 de misiuni diplomatice și organizații internaționale acreditate în Federația Rusă.
Ceremonia de doliu a început cu un minut de reculegere, după care cei adunați au lansat baloane albe pe cer în memoria victimelor atacului terorist.
Vineri, 22 martie, în jurul orei 20.00, bărbați înarmați în camuflaj au deschis focul în sala de concerte Crocus City Hall din Krasnogorsk, în apropiere de Moscova. Aceștia au intrat cu forța în sală, împușcând oamenii de la mică distanță și aruncând bombe incendiare. Ulterior, în clădire a izbucnit un incendiu, care a dus la prăbușirea acoperișului.
Potrivit celor mai recente date ale Comitetului de anchetă al Federației Ruse, bilanțul victimelor a ajuns la 144 de morți, dintre care trei copii. Zeci de persoane rănite în urma atacului rămân internate în spitale din Moscova și din regiunea Moscovei.
Fluxul de știri
0