Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Apărării a raportat despre misiunile de deminare desfășurate în luna martie

© Photo : Ministerul ApărăriiGeniști ai Armatei Naționale
Geniști ai Armatei Naționale - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2024
Abonare
Pe parcursul lunii martie geniștii Armatei Naționale au executat 11 misiuni de deminare
CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Potrivit Ministerului Apărării, în urma celor 11 operațiuni de deminare din luna martie curent au fost depistate și nimicite 11 obiecte explozive în raioanele Bălți, Anenii Noi, Căușeni, Criuleni, Leova, Orhei, Ungheni și Hîncești.
Potrivit ofițerului superior din cadrul Serviciului Geniu, maior Ivan Cornegruţa, una dintre cele mai periculoase misiuni de deminare a fost executată în municipiul Bălți, pe strada Maria Cebotari, unde echipa de geniști a Brigăzii infanterie motorizată ,,Moldova’’, condusă de căpitan Dionis Cebotarean, a depistat și neutralizat o grenadă de mână F1.
În aceeași perioadă, echipa de geniști a Batalionului de Geniu ,,Codru’’, condusă de maiorul Ion Golovei, a fost solicitată în localitatea Tomai, raionul Leova, unde a neutralizată o bombă de aruncător, calibru 81 mm.
Sursa a menționat că toate obiectele explozive datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și au fost distruse în condiţii de maximă securitate.
De la începutul anului, au fost îndeplinite 21 de misiuni de deminare, în urma cărora au fost nimicite 31 de obiecte explozive, de diferite tipuri și patru cartușe.
Reieşind din faptul că majoritatea obiectelor explozive sunt depistate în timpul lucrărilor agricole de primăvară, geniștii militari atenționează:
Anunțați 112 sau autoritățile publice locale (primăria, poliția);
Marcați locul depistării obiectului exploziv;
NU atingeți muniţiile cu mâna sau cu alte obiecte;
NU loviți sau mişcați muniţiile găsite în pământ sau la suprafaţă;
NU demontați focoasele sau alte componente;
Nu aruncați în foc obiectul exploziv.
Resturi de dronă ucraineană în Belgorod, după un atac al Kievului - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2024
Internațional
Occidentul ajută Kievul să atace ținte pe teritoriul Rusiei, relatează CNN
Fluxul de știri
0