Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Încercare de introducere în Rusia a substanțelor explozibile, reacția Kremlinului

© ЦОС ФСБ РФ / Accesați arhiva multimediaÎncercare de introducere în Rusia a unui lot mare de explozibil camuflat în icoane și alt inventar bisericesc, dejucată de FSB
Încercare de introducere în Rusia a unui lot mare de explozibil camuflat în icoane și alt inventar bisericesc, dejucată de FSB - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2024
Încercare de introducere în Rusia a unui lot mare de explozibil camuflat în icoane și alt inventar bisericesc, dejucată de FSB
Abonare
Încercare dejucată de introducere în Rusia a unei substanțe explozibile, reacția Kremlinului
CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Peskov declarat că tentativa de introducere de explozibili în Rusia, mascată într-un lot inventar bisericesc, este un semnal alarmant.
„Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov, comentând încercarea de a importa explozibili în Rusia într-un lot de icoane ortodoxe, a spus că acesta este un alt semnal alarmant care vorbește elocvent despre metodele teroriste la care a recurs regimul de la Kiev.
Anterior FSB a anunțat că, împreună cu ofițerii vamali, a destructurat un canal de contrabandă pentru livrarea de explozibili de fabricație străină către Rusia din Ucraina, cu tranzitarea unor țări din UE.
Explozibilul a fost găsit într-un transport încărcat cu icoane ortodoxe și cu alt inventar bisericesc. Descoperirea a avut loc la un punct de control de pe segmentul de frontieră letono-rusă. În total, din marfa care a circulat pe ruta Ucraina-România-Ungaria-Slovacia-Polonia-Lituania-Letonia-Rusia, au fost confiscate, în special, 27 de bombe artizanale camuflate în icoane și gata de utilizare, explozivi plastici, 91 de detonatoare electrice.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2024
Rusia
Putin a dat indicații ca Rusia să devină una dintre cele mai mari patru economii ale lumii
Fluxul de știri
0