Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a dat indicații ca Rusia să devină una dintre cele mai mari patru economii ale lumii

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2024
Vladimir Putin. Foto de arhivă
Abonare
Președintele Putin a dat ordin să se asigure ca Rusia va intra în topul celor mai mari patru economii din lume
CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. Economia Rusiei până în 2030 ar trebui să devină una dintre patru cele mai mari economii ale lumii în funcție de paritatea puterii de cumpărare, potrivit unui astfel de ordin semnat de Vladimir Putin.
"Guvernul <...> cu participarea organelor executive ale subiecților <...> să ia măsuri pentru a asigura: intrarea Federației Ruse în primele patru cele mai mari economii ale lumii până în 2030 după volumul produsului intern brut calculat prin paritatea puterii de cumpărare", - se arată în lista de instrucțiuni pentru punerea în aplicare a mesajului președintelui către Adunarea Federală.
Premierul Mihail Mișustin este responsabil pentru punerea în aplicare a acesteia. Primul raport trebuie să fie prezentat până la 31 martie 2025 și, ulterior, o dată pe an.
După cum a declarat la mijlocul lunii martie prim-vicepremierul Andrei Belousov, PIB-ul Rusiei trebuie să crească cu aproximativ 20% pentru a deveni una dintre cele mai mari patru economii ale lumii până în 2030.
Putin a anunțat în august anul trecut că Rusia a devenit cea mai mare economie din Europa în ceea ce privește PIB-ul la paritatea puterii de cumpărare și a cincea cea mai mare din lume, citând datele Băncii Mondiale. După cum i-a spus președintele lui Tucker Carlson, China se află pe primul loc, urmată de Statele Unite, India și Japonia. Germania se află pe locul șase.
Fluxul de știri
0