Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Exponenți ai opoziției moldovenești au negociat accesul pe piaţa rusă

© SputnikVasile Bolea și Alecsandru Suhodolischii
Vasile Bolea și Alecsandru Suhodolischii - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2024
Vasile Bolea și Alecsandru Suhodolischii
Abonare
Exponenți ai opoziției moldovene au convenit asupra sprijinului Moscovei pentru accesul producătorilor moldoveni pe piaţa rusă
CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. În cadrul vizitei la Moscova, delegația partidului de opoziție din Republica Moldova „Renaștere” a convenit asupra asistenței pentru un acces mai convenabil pentru producătorii moldoveni pe piața rusă, a declarat pentru RIA Novosti unul dintre liderii forței politice, Alexandru Suhodolischii.
Delegația Partidului „Renaștere” din Moldova se află în vizită la Moscova din 26 martie și a avut deja mai multe întâlniri, în special cu președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Dumei și liderul LDPR Leonid Sluțkii, cu șeful Comisiei Consiliului Federației pentru politica informațională și interacțiunea cu mass-media Alexei Pușkov și cu șeful Rosselhoznadzor Serghei Dankvert. Politicienii au participat și la Forumul Economic Internațional al statelor membre ale CSI.
"Înțelegem cu toții că Rusia este o piață tradițională de vânzare pentru producătorii moldoveni, iar în Federația Rusă s-au făcut dintotdeauna volume uriașe de aprovizionare. Acum această situație s-a schimbat dramatic, așa că am convenit asupra unui dialog deschis și în viitorul apropiat se dezvoltă o listă a întreprinderilor noastre moldovenești pentru accesul pe piața rusă, precum și asistență în prezentarea lor în lanțurile alimentare cu amănuntul din Rusia, astfel încât să fie convenabil și accesibil pentru producătorii noștri agricoli să intre pe piața rusă”, a spus Sukhodolsky, rezumand rezultatele a vizitei.
Sediul MAE al Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2024
Moldova și Rusia
Un diplomat moldovean a fost declarat persona non grata în Rusia
Fluxul de știri
0