Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Un diplomat moldovean a fost declarat persona non grata în Rusia

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaSediul MAE al Rusiei
Sediul MAE al Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2024
Abonare
Un diplomat moldovean a fost declarat persona non grata în Rusia
CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Ambasadorul moldovean la Moscova a fost convocat la Ministerul de Externe al Rusiei, unde i-a fost transmisă o notă de protest față de decizia de a declara persona non grata un funcționar al ambasadei ruse și de a interzice intrarea unei delegații rusești pentru participarea la o conferință internațională.
Ca măsură de răspuns, Moscova declară persona non grata un angajat al Ambasadei Republicii Moldova în Rusia.
Ministerul Afacerilor Externe a confirmat convocarea ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, la sediul ministerului rus de Externe.
„În acest context, diplomatul moldovean a fost informat referitor la declararea unui colaborator al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, persona non-grata pe teritoriul Federației Ruse, iar acesta urmează să revină în țara noastră”, informează MAE.
Delegația Partidului Vozrozhdeniye participă la Forumul Economic Internațional al țărilor CSI - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2024
Politică
Delegația Partidului Renaștere participă la Forumul Economic Internațional al CSI
Fluxul de știri
0