Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Delegația Partidului Renaștere participă la Forumul Economic Internațional al CSI

© Photo : Telegram / НЕСТЕРОВСКИЙDelegația Partidului Vozrozhdeniye participă la Forumul Economic Internațional al țărilor CSI
Delegația Partidului Vozrozhdeniye participă la Forumul Economic Internațional al țărilor CSI - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2024
Delegația Partidului Vozrozhdeniye participă la Forumul Economic Internațional al țărilor CSI. Foto de arhivă
Abonare
Reprezentanții Republicii Moldova au participat la Forumul Economic Internațional al țărilor CSI.
CHIȘINĂU, 28 martie - Sputnik. O delegație a Partidului Renaștere din Moldova, care include deputați în Parlament și consilieri raionali, participă la Forumul Economic Internațional al țărilor membre CSI de la Moscova.
"În pofida încercărilor actualei guvernări de a rupe relațiile cu CSI, Partidul Renaștere este convins de importanța menținerii dialogului cu țările acestei uniuni, în special cu Federația Rusă. Pentru Republica Moldova, care este membră a CSI și care depinde de această piață pentru desfacerea mărfurilor și dezvoltare, menținerea parteneriatului cu aceste țări are o importanță strategică", a declarat deputatul Alexandru Nesterovski.
Potrivit lui, Forumul Economic Internațional al țărilor CSI devine o platformă ideală pentru construirea unui astfel de dialog.
"Este vorba nu doar de o extindere a piețelor pentru bunurile și serviciile moldovenești, dar și de accesul la noi tehnologii, investiții și experiență. În plus, consolidarea legăturilor cu aceste țări contribuie la crearea unui climat economic favorabil și o stabilitate în regiune", a adăugat Nesterovski.
Deputatul Alexandru Suhodolski a declarat că, din cauza politicilor aplicate de autoritățile actuale, Moldova pierde piețe de desfacere și legături de prietenie puternice cu vecinii săi.
"Sunt convins că participarea noastră la acest forum autorizat va servi la stabilirea de noi contacte, precum și la extinderea posibilităților de cooperare viitoare cu țările CSI", a spus deputatul.
De asemenea, șefa partidului Renaștere, Natalia Parasca, nu a exclus posibilitatea ca organizația politică să participe la summitul Uniunii Economice Eurasiatice de la Moscova.
"Ne gândim la acest lucru. Cel mai probabil, da", a raportat Paraska.
UEEA cuprinde Rusia, Belarus, Kazahstan, Armenia și Kârgâzstan.
Anterior, președintele rus Vladimir Putin a declarat că liderii din UEEA au convenit să organizeze summitul aniversar al organizației la Moscova în 2024.
Fluxul de știri
0