Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Trei carabinieri moldoveni vor fi trimiși în Kosovo

© Sputnik / Rodion ProcaCarabinieri moldoveni
Carabinieri moldoveni - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2024
Abonare
Trei carabinieri moldoveni vor fi trimiși în Kosovo
CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Trei angajați ai Inspectoratului General pentru Carabinieri al MAI vor fi detașați la operațiunea internațională de menținere a păcii din Kosovo în componența Forțelor Multinaționale de Menținere a Păcii din Kosovo (KFOR), anunță serviciul de presă al MAI.
Începând cu 1 aprilie 2024, carabinierii vor fi desemnați și pregătiți pentru operațiuni internaționale, pentru o perioadă de la 6 la 12 luni, conform cerințelor specifice.
„Participarea carabinierilor la misiuni și operații internaționale este relevantă pentru Republica Moldova, fiind asigurată îndeplinirea angajamentelor în conformitate cu Carta ONU, tratatele cu Uniunea Europeană și alte organizații internaționale sau state terțe. Aceasta reprezintă o contribuție la menținerea păcii, securității și stabilității internaționale, precum și la promovarea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și a supremației legii”, susține sursa citată.
Aceeași sursa subliniază că „detașarea în operațiunea internațională de menținere a păcii din Kosovo va permite o valorificare esențială a capacităților și specificului forțelor de poliție cu statut militar dual, în concordanță cu mandatul misiunii”.
 Ana Brnabic attends a parliament session in Belgrade, Serbia (File) - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2023
Internațional
Prioritate în a menţine Kosovo ca parte a Serbiei
Fluxul de știri
0