Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Prioritate în a menţine Kosovo ca parte a Serbiei

© AP Photo / Darko Vojinovic Ana Brnabic attends a parliament session in Belgrade, Serbia (File)
 Ana Brnabic attends a parliament session in Belgrade, Serbia (File) - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2023
Abonare
Şefa executivului sârb, Ana Brnabic, a afirmat miercuri că menţinerea Kosovo ca parte a Serbiei reprezintă principala prioritate într-un plan cu zece puncte al Partidului Progresist Sârb (SNS), aflat la guvernare
BUCUREȘTI, 6 dec – Sputnik. "Planul în zece puncte este promisiunea noastră - ceea ce vrem să şi facem până în 2027, începând cu primul punct, care este menţinerea Kosovo-Metohija ca parte a Republicii Serbia", a declarat Brnabic într-o emisiune tv.
Ea a mai notat că între principalele priorităţi ale SNS se află o politică externă independentă şi neutralitatea militară.
Sunt prioritare "menţinerea neutralităţii noastre militare şi întărirea în continuare a capacităţilor noastre de securitate, a armatei noastre, precum şi a agenţiilor noastre de securitate", a precizat şefa guvernului sârb.
Ana Brnabic a făcut aceste remarci în contextul în care în Serbia, ţară cu 6,5 milioane de locuitori, va avea loc pe 17 decembrie un scrutin legislativ anticipat care se va desfăşura simultan cu alegerile locale în 65 de localităţi, inclusiv în capitala Belgrad. Scrutinul are loc la mai puţin de doi ani de la ultimele alegeri.
Fluxul de știri
0