Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PAS și-a „hotărât întrebarea” cu procurorul general

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaȘedința Parlamentului Republicii Moldova
Ședința Parlamentului Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2024
Abonare
Deoarece nu a reușit să numească un procuror general cu acte în regulă, majoritatea parlamentară PAS a recurs și în acest caz la un șiretlic, oferind legii o interpretare după nevoia de moment a guvernării.
CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Interimatul funcției de procuror general încetează de drept la numirea în funcție a unui nou procuror general, anunță serviciul de presă al Parlamentului Republicii Moldova, făcând referire la un proiect de lege adoptat vineri în prima și a doua lectură.
„Interimatul funcției de procuror general încetează de drept la numirea în funcție a unui nou procuror general sau la încetarea suspendării din funcție a procurorului general în privința căruia a fost pornită anterior urmărirea penală. Acest lucru este prevăzut în proiectul de lege pentru interpretarea prevederilor articolului 17 alineatul (17) din Legea cu privire la Procuratură. Documentul a fost votat în prima și a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi”, informează sursa oficială.
Documentul mai prevede că expirarea termenului maximal de șase luni de la data intervenirii vacanței funcției de procuror general nu are efect extinctiv sau rezolutoriu asupra interimatului funcției date.
„De menționat că interpretarea oferită de organul legislativ are drept scop elucidarea sensului și conținutului voinței legiuitorului și este obligatorie pentru cei care aplică normele în cauză”, mai scrie sursa citată.
Proiectul de lege va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, iar efectele acestuia se aplică inclusiv în cazul unui interimat al funcției de procuror general aflat în realizare la data intrării în vigoare a documentului.
Fermieri moldoveni la protest, blocarea vămii Leușeni-Albița - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2024
Republica Moldova
Asociația „Forța Fermierilor” s-a adresat Parlamentului și ministerului de resort
Fluxul de știri
0