Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Asociația „Forța Fermierilor” s-a adresat Parlamentului și ministerului de resort

© Sputnik / Rodion ProcaFermieri moldoveni la protest, blocarea vămii Leușeni-Albița
Fermieri moldoveni la protest, blocarea vămii Leușeni-Albița - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2024
Abonare
Asociația „Forța Fermierilor” s-a adresat din nou către Parlament și Ministerul Agriculturii.
CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Reprezentanții declară că nici până în acest moment, Creditul de Urgență, care a fost promovat la greu în mass-media de către domnul ministru al agriculturii, nu este funcțional pentru marea majoritatea agricultorilor, care se află în dificultate de plată.
„Acest produs a fost elaborat cu garanții de stat și poziționat ca soluție de salvare a producătorilor agricoli micro și mici, care sunt îndatorați, au întârzieri la plata creditelor bancare mai mult de 90 de zile cu restructurarea împrumuturilor și sunt cu bilanțuri negative. Adică, din start Ministerul agriculturii, băncile comerciale și ODA cunoșteau foarte bine care este profilul celor, care au solicitat acest sprijin de urgență”.
Potrivit Asociației, în 3 săptămâni din data lansării acestui program de creditare garantată sute fermieri din diferite raioane, preponderent din sudul țării, au fost refuzați verbal și în scris de către băncile comerciale să acceseze împrumuturi sub pretextul că aceștia sunt supra-datorați cu credite reeșalonate și indicatori negative financiare.
Penitenciarul 13 - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2024
Societate
Au avut loc percheziții de amploare la Penitenciarul 13 din Chișinău
Fluxul de știri
0